Vinnere av Kodukøpp 2016!

29/03/2016 / forside / 0 Comments /
IMG_9342

Vinnerkategorier

 KoduNarr: Spillet med den beste narrative (interaktive) fortellingen
 KoduNerd: Det spillet med best programmering
 KoduBuilder: Spillet med den mest kunstneriske utformingen
 KoduMaster: Det mest gjennomførte spillet

KoduNarr

Er «Level 1», designet og programmert av en gruppe elever fra 9.trinn fra Kjeller Skole i Skedsmo Kommune. Elevene begrunnet navnet som første skritt i å bekjempe den globale oppvarmingen. Ved å lage et spill der «fienden» er forurensning, og å vise hva som skjer med jorden vår, ønsker de å sette temaet i fokus hos unge mennesker.
Kodunarr2016

 

KoduNerd

Videre kunne juryen avsløre at prisen for beste programmering, KoduNerd, gikk til «SuperKario Adventures», laget av Bjørn Simen Lorentzen og Ruben Egeland Aasland fra 7.klasse ved Liknes skole i Kvinesdal. Guttene inrømmet at de har hentet inspirasjon fra eksisterende spill. Historien gikk ut på at Kario skal, med hjelp av sin bror, redde prinsessen fra farlige bosser.

KoduNerd2016

 

KoduBuilder

KoduBuilder gikk til «Robot Mission», der plottet var at det hadde gått galt i en fabrikk som programmerte roboter. Flere av robotene var blitt slemme, og oppdraget gikk ut på å stoppe alle disse robotene, og å ødelegge fabrikken. Guttene bak «Robot Mission», kom fra Hellemyr skole i Kristiansand.

KoduBuilder2016

 

KoduMaster

Den siste, og kanskje gjeveste prisen, KoduMaster, gikk til «Axiom amulet». Spillet er laget av John Patrick Realfsen og Yvonne Steinshoft fra Skavanger Skole i Kongsberg, og gikk ut på å redde en hel landsby fra et vulkanutbrudd! Det var et gjennomført spill med en fantastisk historie, flere store brett, koblinger til tidligere spill, humor og utfordringer som måtte løses for å komme videre.

KoduMaster2016

 

Alle er vinnere!

Alle de fire gruppene fikk, i tillegg til et trofé, også en Xbox One og spillet Minecraft med seg hjem.

IMG_9342Premiebord2016

Det var kommet inn veldig mange bidrag til KoduKøpp-komkurransen, og bare det å komme til finalen, er i seg selv, en seier!

 

Årets finalister var:
Vestsiden skole, Kongsberg:  «Ekrima»
Skavanger skole, Kongsberg: «Axio amuletten»
Liknes skole, Kvinesdal: «Kario Adventures»
Kjølberg skole, Fredrikstad: «The Bosses»
Kjeller skole, Skedsmo: «Level 1»
Jondalen skole, Kongsberg: «Random world»
Hellemyr skole, Kristiansand: «Mission Robot»
Åvangen skole, Moss: «Animal Rescue»

Vi takker alle som deltok og ønsker lykke til neste gang!

 

 


0 Comments

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Legg igjen en kommentar